Välkommen till Marseillan och Languedoc

Marseillan Kyrka

Marseillans Kyrka kl. 22.00

Emeilie1

Fantastiska matupplevelser

Hav, sol, god mat, härliga viner, upplevelser och boende. Lär känna den region i södra Frankrike som i vardagligt tal benämns Languedoc men som egentligen heter Languedoc-Roussillon. Området är stort och sträcker sig från floden Rhônes utlopp i nordöst till spanska gränsen i söder.

Marseillan Plage

Medelhavet – Marseillan Plage

Två bergskedjor ramar in regionen, Pyrenéerna i söder och Cevennerna i väster. Detta har skapat ett högst varierande landskap med soldränkta kustnära slätter och dramatiska berg. Små pittoreska byar, städer med kultur och shopping. Languedoc är genuint och en plats för njutning hela året om. Medelhavsklimatet, den goda maten och alla goda viner ihop med områdets rika kultur som ligger inom nära räckhåll, gör Marseillan till ett perfekt resmål året runt.

Maseillan Port

Marseillan Hamn

Gränder

Gränder att låtsas gå vilse i

Tema bild 4

Vinfält och vingårdar

KvällsbildTarvernan

Utmärkta restauranger

Marseillan är en charmig och levande fransk småstad med mycket gamla anor. Det finns gott om bra restauranger och butiker. Staden är uppdelad i gamla Marseillan Ville som ligger vid Thau lagunen och nyare Marseillan Plage som ligger vid Medelhavet. Det är några kilometer dom emellan. Fenicierna var här 600 år f.Kr. Hamnen var viktig för införsel av varor och under lång tid var det en romersk besittning under namnet Messalum. Via Domitia passerade här på sin väg till Spanien. I centrum av Marseillan Ville finns en äldre bebyggelse med smala gator som det är kul att ströva runt i och låtsas att man gått vilse.

 

Marseillan Plage

Marseillan Plage – restauranger och butiker

Läs om:   Marseillan

Läs om:   Vårt hus i Marseillan

Läs om:   Boka huset här

Strand

Marseillan Villes egen lilla strand. Sète i bakgrunden.

Hyra hus Languedoc  – Hyra hus Marseillan

Önskar du tillbringa en tid i detta paradis har du möjlighet att hyra ett hus som ligger i en av Languedocs kustnära städer. Hyr vårt hus i Marseillan Languedoc. Vår uthyrning av ett hus i Marseillan och Languedoc är för dig som vill bo nära havet och få tillgång till fullt utrustat modernt kök, stor uteplats med grill, bra parkering direkt framför hus  och ett välplanerat boende med 6 (8) sängplatser i Languedoc. Mer här om uthyres hus Languedoc och hur du kan hyra vår bostad i Marseillan och allt du kan göra under din vistelse. Vill du bo nära hav i Marseillan och Languedoc finner du vägbeskrivningen här.

En presentation av vår lilla stad Marseillan i Languedoc

 

 

Dela gärna
Facebooktwitteryoutubeinstagram