Fermedumarine

Buffé på La Ferme du Marine

Marseillan Ville och Marseillan Plage har ett stort och varierat utbud av restauranger, barer och caféer. Restaurangerna erbjuder oftast prisvärda menyförslag men du kan naturligtvis också själv välja det du vill äta. Beroende på tid under året är det klokt att kontrollera att din tänkta restaurang har öppet. Är det högsäsong så boka bord i förväg, tänk på att fransmännen gärna och ofta går ut och äter. Marseillan Villes restauranger har så gott renommé att de även lockar många boende från orterna runt omkring. Marseillan Plages restauranger är mer av karaktären “turistrestauranger” av varierande kvalitet. Men även här finns det pärlor.

I Marseillan så är havet en huvudleverantör av mat. Pinfärska ostron, musslor, snäckor och fisk finns att njuta av men naturligtvis även ett övrigt franskt kök i toppklass. Flera av restaurangerna ligger på båda sidorna om hamnen. Därtill finns ett antal mycket trevliga inne i staden eller så strax utanför vid vattnet.

20140525_201431

Le Jardin du Naris är full av färger

Vi äter ofta på de säsongsöppna små barerna som erbjuder egenodlade och nyskördade ostron och musslor. Kombinationen av att sitta utomhus i solen med ett fat ostron och ett  välsmakande och vältempererat lokalt Picpoul de Pinet vin är svåröverträffad. Chez Titin är en favorit, ligger precis efter badstranden.

Eller varför inte prova att handla direkt från någon av alla de Coquillages där lokala fiskare säljer sin skörd/fångst av ostron, musslor, havssniglar och olika snäckor.

Vi ger här några tips på restauranger och barer som vi har besökt och rekommenderar:

20140412_221933
Delicatessens klassiska hamburgare

 

 

 

Delicatessentrevlig restaurang med rolig inredning. Här samlas unga och gamla på kvällarna. Man kan sitta intill kyrkan på deras uteservering. Deras burgare är känd. De har knivmusslor samt vin helt utan etikett. Formidable.

La Taverne du Port – som även har en avdelning för vinprovning och försäljning av viner till bra pris. Och olika spritsorter. Prova lokala viner i kombination med t ex ostar och charkuterier. De har fantastiska Noilly Prat gratinerade ostron och bra bläckfisk. Boka bord.

Le Jardin du Naris – vi kallar det vår hippie restaurang. Prisvärda och mättande menyer. Kul inredning, mycket konst och man kan själv rita på duken. Här äter vi blodkorv när de har. Trevlig ägarinna till restaurangen.

Le Marine Bar eller “Marinbaren – ingen restaurang utan en populär bar mitt i Marseillan. Har också gratis wifi. En god öl eller ett glas Picpoul de Pinet smakar alltid bra här. Och så kan man sitta ute eller inne och se på folk.

bulots

Bulots – havssniglar

20140712_130318
Chez Titin eller “Tintin”

 

La Ferme Marine – restaurang som ligger vid strandremsan “norr” om Marseillan. De är berömda för sin buffé där man hämningslöst kan frossa i ostron, musslor, bulots, krabba och räkor. Dvs man kan äta precis hur mycket man vill. Bulots har många älskare. Det är en havssnigel med intressanta smaker. Restaurangen är mycket populär, man behöver boka bord.

20140724_132609

Mussel brasucade på Chez Titin

Chez Titin – där äter man (eller köper för att ta med) ostron och musslor samt dricker ett gott glas vin. Man kan också titta in “bakom” och se hur de tar in och hanterar de nyskördade ostronen.

La Pacheline – ligger i hamnen. De har väldigt bra fisk. Boka bord, restaurangen har inte så många sittplatser. Trevlig personal som dessutom pratar engelska.

Emelie3

Ostvagnen på La Table d’Emilie

Emeilie1

“En trilogie” på La Table d’Emilie

La Table D’ Emelie – ligger mitt i Marseillan Ville. Det är en innovativ och ambitiös restaurang med prisvärda menyer som dock kunde förnyas litet oftare. De anses ha ett mycket bra kök. Deras vinlista är litet svajig. Restaurangen ligger vackert i ett hus som sägs vara från 1100-talet. Deras ostvagn är sagolik men du kan inte få en Banyuls eller Muscat de Rivesaltes till osten. Boka bord.

Chez Philippe

Chez Philippe

Chez Philippe ligger precis bakom hamnen. De erbjuder prisvärda och vällagade menyer. Dessutom bra service vilket inte är en självklarhet på alla restauranger, intressant i sig dock. Det är lugnt, skönt och avslappnande att äta på denna restaurang.

20150627_131834

Grillade sardiner på Coqui Thau

Coqui Thau erbjuder pinfärska ostron och musslor direkt från de egna odlingarna i etangen utanför. Att äta där är mer av en unik, trevlig och god upplevelse på papptallrikar än ett storstilat restaurangbesök. De är kända för sina sardinluncher som måste bokas i förväg. För cirka 16 euro får man en meny med nygrillade sardiner, musslor, liten dessert, kaffe, vin och vatten. För några euro extra lägger man till ostron. Man hugger in och tar så mycket man orkar och kan med. En lunch kan ta 3 timmar.

 

 

 

 

 

Dela gärna
Facebooktwitteryoutubeinstagram